Sondaj Kuyusu Temizleme:
Daha önceden açılan sondaj kuyuları zamanla içerisinde biriken çamur, kil, kum, jeolojik sebepler, kuyunun kullanım sıklığı gibi etkenlerden dolayı kuyudan alınan verim ve suyun kalitesi düşmektedir. Bu sebepten dolayı sondaj kuyularının bakımı ve temizliği periyodik olarak yapılmalıdır.
Kuyudan çıkan su zamanla azalmaya ve çamurlu akmaya başlamaktadır. Buda temizlenmesi ve bakımın yapılması gerekliğini gösteren en belirgin göstergesidir.
Periyodik bakımları ve temizliği yapılan sondaj kuyu temizliği suya karışan zararlı bakterilerinin oluşmasını engellediği gibi yararlı bakterilerin suda bulunmasına yardımcı olmaktadır.
Sondaj kuyusunun temizlenmesi pompanın kullanım süresini artırmakla kalmayıp tamire veya değiştirmeye gerek kalmadan uzun süre kullanılmasına yardımcı olmaktadır.
Kuyudan çamurlu su akması suda oluşan kötü koku basıncın yüksek olmaması temizleme zamanının geldiğine işarettir. Genel olarak bu belirtiler 1-2 yıl içerisinde görülmektedir.
Sondaj kuyusu temizliğinde birden fazla yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağına uzman ekiplerimizce karar verilip uygulanmadır
Sondaj kuyusu temizlenmesi sırasında sadece suyun kalitesinin yükselmesi ve verimin artması için çalışma yapılmaz bunun yanı sıra sondaj kuyusunda kullanılan pompa ve diğer aksamlar (parçalar) da bu süre içerisinde temizlenip bakımları yapılmaktadır. Bu işlem araçların kullanım sürelerini uzatmaktadır.